Haarlemse Honkbalweek dag 1

De openingswedstrijd van de 27e Haarlemse Honkbalweek, USA tegen Japan was niet echt een spektakel te noemen. Beide teams kwamen in de eerste innings maar langzaam op gang. Er werden zo nu en dan ballen hoog en ver het veld ingeslagen maar die waren voor de outfielders geen probleem. Alleen Yoshida van Japan wist in de tweede inning op het eerste honk te komen maar kwam niet aan scoren toe. Zo bleven de eerste vijf innings zonder punten.

In de top van de zesde inning besloot de coach van USA om pitcher Kaprielian van de heuvel af te halen en te vervangen door Jake Lemoine. Dankzij vier wijdballen kwam slagman Sato op het eerste honk terecht. De volgende slagman van Japan, Fukuda, wist een aardige bal te slaan maar ging uit. Sato kwam hierdoor wel op het tweede honk terecht. De Japanner Mogi sloeg een bal richting linksveld maar die bal werd gevangen zodat ook Mogi weer terug naar de dugout kon. USA pitcher Lemoine gooide een wilde bal op slagman Nakamura waardoor Sato op het derde honk wist te komen. Tenslotte wist Sato te scoren op een slagbal van Nakamura die op het eerste honk kwam en dankzij een steelaktie nog op het tweede honk wist te komen in de slagbeurt van Yada. Een slagbal van Yada werd echter gevangen in het linksveld waarmee de top van de zesde inning ten einde was. Stand: 0-1 voor Japan.

In de drie laatste innings kwamen beide ploegen niet toe aan scoren waardoor de eindstand 0-1 voor Japan bleef.

Op dag twee (zaterdag) zijn er twee wedstrijden te zien in het Pim Mulierstadion: om 14.00 uur Chinese Taipei tegen Japan en om 19.00 uur Nederland tegen USA. Kijk hier voor meer informatie.

De honkbalweek in foto’s.

Geplaatst op Haarlem updates, Fastball Magazine en Dichtbij.nl.

error: Alert: Inhoud is beschermd!

Op deze website worden door ons en derden tools gebruikt die kleine bestandjes (cookies) op je computer plaatsen. Wij plaatsen zelf functionele cookies die nodig zijn om de site goed te kunnen laten werken en om bezoekers en interesses te kunnen meten.

Cookie policy Cookie policy