Haarlemse Honkbalweek dag 2

Het Nederlandse team trad op zaterdagavond aan tegen het Amerikaanse team in het bomvolle Pim Mulierstadion voor zijn eerste wedstrijd in het toernooi.

De Nederlandse pitcher Rob Cordemans zorgde er voor dat de eerste drie Amerikaanse slagmannen onverrichter zake de thuisplaat verlieten. De Amerikaanse pitcher Carson Fulmer wist dit ook te doen zodat de eerste inning zonder slag of stoot voorbij vloog.

In de tweede helft van de tweede inning sloeg het Amerikaanse team de eerste honkslag, waar het in deze inning bij bleef. Tot aan de negende inning sloegen de Amerikanen nog twee honkslagen die verder niet voor punten zorgden. De mannen van het Nederlandse team wisten niet op de honken te komen dankzij de uitstekende werpkunsten van de Amerikaanse pitchers.

In de top van de negende inning werd pitcher Cordemans vervangen door de Nederlandse pitcher Kevin Kelly die hiermee zijn Honkbalweekdebuut maakte op de werpheuvel. De Amerikaan Christin Stewart sloeg een honkslag en wist dankzij een opofferingsstootslag van Mark Mathias op het tweede honk te komen. DJ Stewart kreeg opzettelijk vier wijd. Met twee honken bezet sloeg Alex Bregman de bal naar het outfield waardoor Stewart het eerste Amerikaanse punt scoorde. Door verwarring bij de thuisplaat, de umpire verzuimde “safe” of “out” te callen, ging catcher Boekhoudt achter Stewart aan om hem alsnog uit te tikken. De umpire besefte toen de vergeten call en gaf Stewart safe. Door deze misser waren DJ Stewart en Alex Bregman inmiddels een honk opgeschoven. Tenslotte wist Tate Matheny deze twee lopers binnen te slaan. Het scorebord liet na de top van de negende inning derhalve drie runs voor de Amerikanen zien en nul voor het Nederlandse team. De tweede helft van de negende inning konden de Nederlandse slagmannen niet veel meer doen door het pitchersgeweld van de Amerikanen. De eindstand bleef dan ook 3-0 in het voordeel van USA waarbij nog aangetekend kan worden dat dit de derde no-hitter was in de geschiedenis van de Haarlemse Honkbalweek.

Japan-Chinese Taipei
De eerste wedstrijd op zaterdag bij de Haarlemse Honkbalweek ging tussen Japan en Chinese Taipei. De eerste drie innings waren er slechts drie honkslagen te noteren. In de vierde inning sloeg Shogo Nakamura een tweehonkslag. Volgende slagmannen wisten Nakamura echter niet veilig over de thuisplaat te krijgen. Tot aan de achtste inning bleef de wedstrijd puntloos waardoor de wedstrijd voor het publiek ronduit saai was.

In de top van de achtste inning wisten Mogi en Sato uiteindelijk te scoren waardoor de stand op 0-2 voor Japan kwam. De negende inning liet honkslag zien voor Chinese Taipei maar de ploeg wist dit niet in een punt te verzilveren.

Geplaatst op Haarlem updatesFastball Magazine en Dichtbij.nl.

De honkbalweek in foto’s.

error: Alert: Inhoud is beschermd!

Op deze website worden door ons en derden tools gebruikt die kleine bestandjes (cookies) op je computer plaatsen. Wij plaatsen zelf functionele cookies die nodig zijn om de site goed te kunnen laten werken en om bezoekers en interesses te kunnen meten.

Cookie policy Cookie policy