Haarlemse Honkbalweek dag 4

Vandaag was het de beurt aan Chinese Taipei tegen USA en Nederland tegen Japan in de Haarlemse Honkbalweek.

(C)Hans van Leuven/Madrieco.nlDoor een brand in Bloemendaal was het wat mistig in het Pim Mulierstadion maandagavond rond 19.00 uur toen het Nederlandse team aantrad tegen Japan.

In de eerste vijf innings wisten vooral de pitchers van beide teams, David Bergman voor Nederland, de score op nul te houden. Pas tijdens de zesde slagbeurt kon er een score worden bijgeschreven op het scorebord. Takuya Sato bracht Japan op een 0-1 voorsprong.

Het bleef bij deze stand tot aan de negende inning. David Bergman werd vervangen door Arshwin Asjes op de heuvel. Nakamura van Japan sloeg op een worp van Ashes een honkslag. Daarna was het de beurt aan Seigo Yada die de bal over het hek van het rechtsveld knalde. De tweede homerun dit toernooi. Aan verder scoren kwamen de Japanners niet toe. Tussenstand NL-Japan: 0-3.

Nederland kwam in zijn laatste slagbeurt met maar liefst drie pinch-hitters op de proppen: Stijn van der Meer voor Dashenko Ricardo, Bas de Jong voor Michael Duursma en Vince Rooi voor Shaldimar Daantji. De eerste pinch-hitter, van der Meer, kreeg vier wijd van de Japanse pitcher, die overigens meteen werd vervangen. Een honkslag van Bas de Jong bracht van der Meer op het tweede en de Jong dus op het eerste honk. Na een klap van Vince Rooi kwam van der Meer veilig over de thuisplaat, de Jong ging uit op thuis. Hierna kon Nederland geen punten meer scoren waardoor de eindstand op 1-3 voor Japan bleef staan.

(C)Hans van Leuven/Madrieco.nlChinese Taipei-USA
Chinese Taipei, momenteel vierde in de stand van het Haarlemse toernooi, kon ook deze wedstrijd niet veel inbrengen. Ze bleven zonder punten deze wedstrijd. In de eerste inning wisten de Amerikanen in hun slagbeurt wel meteen te scoren. Swanson kwam als eerste in deze wedstrijd over de thuisplaat. In de vierde inning gingen de Amerikanen weer twee keer over de thuisplaat; DJ Stewart en Bryan Reynolds schreven er voor de Amerikanen twee punten bij. In de zesde inning scoord Alex Bregman het vierde en laatste punt voor de Amerikanen. Eindstand Chinese Taipei-USA: 0-4.

Geplaatst op Haarlem updatesFastball Magazine en Dichtbij.nl.

De honkbalweek in foto’s.

 

error: Alert: Inhoud is beschermd!

Op deze website worden door ons en derden tools gebruikt die kleine bestandjes (cookies) op je computer plaatsen. Wij plaatsen zelf functionele cookies die nodig zijn om de site goed te kunnen laten werken en om bezoekers en interesses te kunnen meten.

Cookie policy Cookie policy