Haarlemse Honkbalweek dag 8

Wegens de vreselijke vliegramp in Oekraïne besloot de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek de 8e speeldag in versoberde vorm af te wikkelen. Alle vlaggen hingen halfstok, de gebruikelijke opzwepende muziek werd vervangen door een rustiger genre op lager geluidsniveau en er werd voor aanvang van de wedstrijden een moment van stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers en betrokkenen.

De laatste wedstrijd van Nederland in de eerste ronde was een ontmoeting met Japan. De vorige wedstrijd tegen Japan verloor Nederland met 1-3.

De verwachting bij het publiek was dan ook groot en gespannen. Een kleine afname van die spanning kwam in de tweede inning op het moment dat Gianison Boekhoudt voor Nederland over de thuisplaat kwam. 0-1 voor Nederland. De derde inning bracht er twee punten voor Nederland bij op het scorebord. Na een wilde worp van de Japanse pitcher ging Moesquit over de plaat en even later kon Daantji een punt scoren in de slagbeurt van Ricardo. Tussenstand: 0-3 in het voordeel van Nederland.

In de zesde inning kwam Japan terug in de wedstrijd na een punt van Yoshida. Team Japan scoorde in de negende inning door Yamaashi nog 2-3. Groot was de opluchting toen Moesquit, met tot nu toe pas één uit voor de Japanners op het scorebord, een door Hasegawa richting het tweede honk geslagen bal ving en loper Shibata uitdubbelde. Eindstand Japan-Nederland: 2-3.

USA-Chinese Taipei
Op papier zou team USA ruimschoots moeten winnen van hekkesluiter Chinese Taipei in dit toernooi maar het duurde tot aan de vijfde inning voordat team USA het eerste punt kon bijschrijven op naam van Banks die scoorde op een doorgeschoten bal. Ook in de zesde slagbeurt scoorde USA dankzij DJ Stewart die door schijn van pitcher Su over de thuisplaat mocht wandelen. Het derde en laatste punt in deze wedstrijd kwam in de negende inning. Eindstand USA-Chinese Taipei: 3-0.

Zaterdag in de kruisfinales hetzelfde speelschema als vrijdag; om 14.00 uur USA-Chinese Taipei en om 19.00 uur Japan-Nederland.

Geplaatst op Haarlem updatesFastball Magazine en Dichtbij.nl.

De honkbalweek in foto’s.

error: Alert: Inhoud is beschermd!