Wildlife Safari Haarlem

(C)Hans van LeuvenOp woensdag 19 maart ben ik meegegaan met een Wildlife Safari door de Veerpolder georganiseerd door “Natuur in Haarlem”.

In de ochtend rond 8.30 uur hadden Marleen Baltus van Natuur in Haarlem en ik afgesproken bij Station Spaarnwoude. De weersverwachting zag er goed uit voor deze dag: droog, wel bewolkt en wat wind maar een aangename temperatuur voor een wandeling door de natuur. Na een korte kennismaking en uitleg over de safari gingen we op pad richting de Veerpolder.

Meteen al bij de grote toren bij het KPN-gebouw werd ik geboeid door een uitleg van Marleen. Ze wees naar het topje van de toren en vroeg mij of ik daar bovenin een plank zag. Na enig inzoomen met mijn fotocamera kreeg ik de plank in beeld. Marleen vertelde me dat het een nestplek is voor een stel slechtvalken. Helaas lieten de slechtvalken zich vandaag niet zien, maar als ik daar een volgende keer in de buurt ben ga ik zeker opletten of ik ze zie rondvliegen.

Primeur
Onderweg kwamen we een grote diversiteit aan dieren en planten tegen. Marleen wist meteen de bijbehorende namen. Ik ben diep onder de indruk van haar kennis van de natuur. Op een boom kwamen we een vreemd uitziende paddestoel tegen die we beiden niet kenden. Marleen heeft later op de dag de soort opgezocht; het bleek het om een kogelhoutskoolzwam te gaan, deze was nog niet eerder gemeld in de gemeente Haarlem op www.waarneming.nl. Een primeurtje dus!

Verder hebben we onder meer gezien: Grote Canadese Ganzen, Meerkoeten, Gedraaid Knikmos, Nijlganzen, Smienten, Tjiftjafs, Bergeenden, Klein Hoefblad, Vijvermosselen en ga zo maar door…

In totaal hebben we ongeveer 3 uur rondgelopen in de Veerpolder en ik moet zeggen dat het voor mij een leerzame wandeling was, vooral dankzij de verhalen en kennis van Marleen. Voor herhaling vatbaar in een ander Haarlems gebied. Soms kan genieten van mooie natuur dichterbij dan je denkt!

Heb je zin om ook eens mee te gaan om leuke foto’s te maken, van de natuur te genieten, te luisteren naar de verhalen van Marleen of zelf ook planten en diersoorten registreren op waarneming.nl dan kan je op de website van Natuur in Haarlem meer informatie vinden.

Info

De foto’s zijn hier te zien of te bestellen.

Op deze website worden door ons en derden tools gebruikt die kleine bestandjes (cookies) op je computer plaatsen. Wij plaatsen zelf functionele cookies die nodig zijn om de site goed te kunnen laten werken en om bezoekers en interesses te kunnen meten.

Cookie policy Cookie policy