Zandvoort: wereldrecord haringhappen

In Zandvoort is vrijdag het wereldrecord haringhappen ruimschoots verbroken door een enthousiaste menigte haringhappers.

Maar liefst 1500 haringen werden rond 18.30 uur simultaan gehapt. Het hadden er meer kunnen zijn maar de notaris stopte na 1500 mensen omdat de haringen op waren. De mensen die hierdoor niet binnen de hekken voor de recordpoging kwamen kregen een waardebon om op een later moment alsnog een gratis Hollandse Nieuwe te kunnen halen bij één van de zeven Zandvoortse visventers.

De haringhappers werden muzikaal ondersteund door het Zandvoorts Mannenkoor die het lied “Nieuwe Haring” meerdere keren ten gehore brachten. De Hollandse Nieuwe werd uitgedeeld door leden van folklorevereniging De Wurf.

Het oude wereldrecord stond op 940 haringen die gelijktijdig werden gehapt in De Westereen in 2012. Het nieuwe record zal worden opgenomen in Guinness Book of World Records.

De recordpoging werd georganiseerd door zeven Zandvoortse visventers: Guijt Visspecialiteiten, De Zeemeermin Vis & Snacks, Kroon Vis, Van Dam Vis, Boudewijns Visservice, Vis van Floor en Berg Vis.

Gepubliceerd op Haarlem updates.

 

Op deze website worden door ons en derden tools gebruikt die kleine bestandjes (cookies) op je computer plaatsen. Wij plaatsen zelf functionele cookies die nodig zijn om de site goed te kunnen laten werken en om bezoekers en interesses te kunnen meten.

Cookie policy Cookie policy